Emir Yalçın

Matador Resitali|Euro 2024

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son şampiyon İtalya ve kupanın üç kez şampiyon olan takımı İspanya karşı karşıya geldi.

Geçen maçta Hırvatistan gibi bir takıma rahat bir galibiyet alan İspanya, turnuvanın favorilerinden olduğunu göstermişti. İtalya ise Arnavutluk karşısında turnuvanın en erken golünü yemesine rağmen hızlı bir reaksiyon göstererek maçı kazanmayı bilmişti.

Tarihin en vasat İtalya’sı olduğunu söylemek gerek, İspanya karşısında çok sinik bir futbol oynadıkları, henüz daha takım olamadıkları için organize bir atak dahi geliştiremediler. Donnarumma gibi iyi bir kaleciye sahip olmasalardı maçın farklı bitebileceğini söyleyebiliriz.

Öte yandan İspanya’nın domine edici bir oyunu olduğunu söylemek mümkün fakat gol bulma noktasında büyük bir sorun yaşadıkları gözler önünde, Morata’nın formsuz olması takımı ciddi anlamda etkilemekte fakat Rodri adeta geriden kumandan gibi takımı yönetiyor pedri gibi bir genç kanatlarda da yamal ve nico williams adında genç yetenekler takımın öne çıkmasını sağlıyor.

Bu maçla birlikte xavi iniesta dönemi İspanyasını hatırlatan bir maç oldu. İspanya tiki taka oyununu, hızlı kanatlarıyla harmanlayarak göze hoş gelen harika bir resital sergiliyor.  Şampiyonanın en güçlü favorisi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Matador Resitali|Euro 2024

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türk Digitals ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!