Emir Yalçın

ÖLÜP ÖLÜP DİRİLDİK|EURO 2024

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli takımımız, geçen maç Portekiz karşısında vasat bir görüntü vermişti ve teknik direktör Montella, oyuncu tercihleri nedeniyle çokça eleştiri almıştı. Millilerimiz ve Çekler tur bileti için sahaya çıktı.

Son 16’ya kalmak büyük bir gurur fakat şunu ifade etmeliyim ki hiç oynamadan kazandık. Gerçekten hiçbir oyun planımız yok, sahadaki futbolcular top rakipteyken ve bizdeyken ne yapacağını bilmiyorlar. Rakibimiz 20. dakikadan itibaren 10 kişi ama ilk yarıyı isabetli şut çekemeden tamamladık. Üçüncü maçımızı geride bırakmamıza rağmen halen iyi organize bir takım olamadık ve çok rahat alıp gideceğimiz maçı, Cenk tosun’un golüne kadar diken üstünde izledik. Cenk Tosun’un golü ile bir forvetin ne kadar önemli olduğunu bir defa daha görmüş olduğumuzu düşünüyorum.

Çok enteresan bir hakem performansı izledik, kart göstermekten zevk alan bir hakem, ufacık pozisyonlara bile kart gösterirsen böyle her şeye kart göstermek zorunda kalırsın. Gol yediğimiz pozisyonda da Mert’e net bir şekilde faul var, nerede kalecinin dokunulmazlığı? Bu arada Mert’in çok sağlam bir maç çıkardığını söylemeliyim, gerçekten kalede güven veriyor. Gözünün önünündeki pozisyonu bile sağlıklı bir şekilde yorumlayaman bir hakem, bu maçın altında kaldı.

Turnuvanın en kötü stoperlerinden olan Merih ve Samet’e rağmen şu maçı kazanmamız mucize. Ne Merih, ne de Samet malesef güven vermiyor. Arda’nın çok bencil ve vasat kaldığını  onunla birlikte gol atmasına rağmen Hakan’ın halen beklenilen seviye de olmadığını Salih’in de saha içinde kaybolduğunu söylememiz gerekir. Sol bekte Ferdi’nin çok iyi iş yaptığını oyunun iki türlüsüne çok hakim olduğunu ve Barış’ın da sahanın iyileri içerisinde olduğunu sol tarafı parçalandığını söylemeliyim.

Grubu iyi bir yerde bitirmemize rağmen bu oyun son 16 için kesinlikle yeterli değil. Bu altın jenerasyon, bu performansın çok daha fazla üstüne çıkabilir. Desteğimiz son ana kadar millilerimizle…

ÖLÜP ÖLÜP DİRİLDİK|EURO 2024

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türk Digitals ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!