Emir Şukurica

Annesini tanıyamadan kaybetti, sıtmaya yakalandı futbolu bırakma noktasına geldi: Karşınızda Victor Osimhen

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1998 senesinde 6 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelmişti. Annesini henüz bebekken kaybeden Victor, hayat şartları nedeniyle çok küçük yaşta çalışmaya başladı. Yol kenarlarında su satarak harçlık çıkarmaya çalışırken ayakkabı bulabilmek için çöplüğe giderdi.

Futbol oynayan abisi minik Victor’un yeteneğini erken yaşta fark etmişti. Kendisini tamamen kardeşine adamıştı. Sayesinde çeşitli kulüplerde oynayan Victor, U-17 Nijerya Milli Takımına kadar yükseldi. 2015 Dünya Kupasında elde ettiği gol krallığı ve şampiyonlukla Avrupadaki kulüplerin ilgisini çekmeye başlamıştı.

2018 senesinde Valerian İsmael yönetimindeki Wolfsburg ile sözleşme imzaladı, fakat işler istediği gibi gitmedi. 4 kez ameliyat geçiren başarılı oyuncu sezonu erken kapadı. Sakatlıklar sonrası da şanssızlık peşini bırakmadı. Sıtmaya yakalanan oyuncu sezon öncesi hazırlık dönemini ve 2018 Dünya Kupasını kaçırdı. Futbolu bırakma noktasına geldi.

Çeşitli takımlarla deneme antrenmanlarına katılsa da fiziken yetersiz bulundu ve reddedildi. Belçika kulübü Charleoi ile bir senelik anlaşma sağladı. İşler yolunda gitmeye başlamışken bir başka haberle sarsıldı. Victor, babasını kaybetmişti.

ANTWERPEN, BELGIUM – MAY 26 : Victor Osimhen forward of Charleroi celebrates scoring a goal during the Jupiler Pro League Europa League Play offs knockout match between Royal Antwerp FC and Sporting Charleroi on May 26, 2019 in Antwerpen, Belgium, 26/05/2019 ( Photo by {Byline:Pc} / Photonews

Tüm bunlara rağmen yılmayan Victor Belçika liginde 36 maçta yaptığı 20 gol ve 4 asistle yıldızlaşan oyuncu diğer sezon Lille’in yolunu tuttu. Burada da 38 maçta 18 gol 8 asistlik performansıyla beraber 75 milyon Euro gibi bir bedelle Napoliye transfer oldu.

Inter ile oynadıkları bir mücadelede rakip takım stoperiyle kafa kafaya çarpıştı ve büyük bir ameliyat geçirdi. Bu yüzden maçlara koruyucu maskeyle çıkmaya başladı.

En son 34 sene önce Maradona ile şampiyon olan Napoli ile şampiyonluğa ulaşıp bu işin baş mimarlarından birisi olmuştu ama bu mutlu birliktelik çok uzun sürmeyecekti. Napoli, TikTok hesabından yapılan paylaşımda Osimhen’in kaçırdığı penaltı görülüyor. Osimhen, çok ince ve hızlandırılmış bir şekilde seslendirilerek ‘’Bana penaltı ver lütfen!’’ diye bağırmış gibi gösteriliyor.
Bunun üzerine futbolcu Napoli formalı tüm fotoğraflarını kaldırıyor ve kulübü dava açmakla tehdit ediyor.

Kulübüyle arasına mesafe giren oyuncunun son olarak Arabistan liginde bulunan Al-Ahli forması giymek üzereyken kulübünün son dakikada 5 milyon Euro daha talep etmesi üzerine transferi gerçekleşememişti. Bu olay üzerine Napoli ile Osimhen arasındaki tüm bağlar kopmuş ve oyuncu kadro dışı kalmıştı.

Bunu fırsat bilen Galatasaray yönetimi hemen organize olarak oyuncuya gitti ve sezonun flaş hamlesini yaparak oyuncuyu kadrosuna kattı.Zor günler geçiren Okan Buruk, Galatasaray kadrosunda başka bir dünya yıldızı ile baş edebilecek mi?

Annesini tanıyamadan kaybetti, sıtmaya yakalandı futbolu bırakma noktasına geldi: Karşınızda Victor Osimhen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türk Digitals ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!