Tevfik Erdem

Almanların Nazi/Faşizm Sevdasının Faturasını Müslümanlar Ödemek Zorunda Mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanların Nazizm/faşizm konusundaki ezikliği, başta Gazze olmak üzere tüm Filistin’de Siyonist terör örgütü İsrail’in insanlık dışı uygulamalarını ve soykırımını görmesini ve tepki göstermesini engelliyor. Yahudi soykırımı (Holokost) Almanları uluslararası kamuoyu önünde o kadar çok itibarsızlaştırmış ki bu utançtan kurtulmak için Yahudi- Siyonistlerin yaptıklarını tüm Alman yöneticiler görmezlikten geliyor. Dünkü utançları yüzünden bugün yaptıkları yarın Almanların yüzüne tekrar çarpmayacak mı?

Yahudiler, tarih boyunca Almanya dâhil çeşitli Avrupa ülkelerinde ve Rusya’da birçok pogromla karşı karşıya kalmalarına rağmen hiçbir Müslüman ülkede bu tür bir soykırım ya da pogramla karşı karşıya kalmadılar tam tersine güvenle yerleştikleri, insan muamelesi gördükleri tek yer İslam dünyasıydı. Yunanistan Selanik’i işgal edince (1912) sadece Türkleri değil oradaki Yahudileri de öldürdü veya sürdü.  Buradan kaçan Yahudilerin bir kısmı Amerika’ya giderken bir kısmının kaçtığı yer yine bir Müslüman şehriydi: İstanbul. Hiçbir zaman Müslüman bir ülke onları Yahudi olduğu için öldürmedi ya da sürgün etmedi.

Hristiyan dünyanın sebep olduğu soykırım, sürgün ve pogromun mağduru olan Yahudiler şimdi kendilerine yaşam alanı açan Müslümanları öldürürken ve bunda hiçbir sınır tanımazken bu kinin birikmesine sebep olan Hristiyan Avrupa’dan hiçbir insani tepkinin gelmemesi ne kadar rahatsız edici.

Soykırımcı Almanların kendilerine yaşattığı acıyı, Müslümanların topraklarını işgal ederek, kadın, çocuk demeden onları öldürerek yatıştırmaya ve kendince güvenli bir ortam oluşturmaya çalışan Yahudilerin yaptıklarını onaylamak, Almanlara geçmişte yaptıklarını hafifletip, unutturmayacağı gibi gelecekte de insanlıktan ne kadar uzak bir politik tercih ortaya koyduklarını gösterecektir.

https://www.sde.org.tr/tevfik-erdem/genel/almanlarin-nazifasizm-sevdasinin-faturasini-muslumanlar-odemek-zorunda-mi-kose-yazisi-44189

Almanların Nazi/Faşizm Sevdasının Faturasını Müslümanlar Ödemek Zorunda Mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Türk Digitals ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!